Életmód

660 ezer forinttal verték át Klárát az üdülési jogot árusító csalók

Még mindig szedik áldozataikat az üdülési jogot árusító csalók. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy több százezerrel vagy akár milliós nagyságrendben koppasztják meg a gyanútlan nyugdíjasokat. Klárát 660 ezer forintjától szabadították meg.

Az 58 éves röszkei Klára 2010-ben vásárolt üdülési jogot a zaladi Dobogómajorba 800 ezer forintért. Mindössze egyszer utazott el, ugyanakkor évi 32 ezer forintjába került az üdülő fenntartása. Kapóra jött hát, amikor azt ígérték egy bemutatón, hogy 3 millió 300 ezer forintért eladják az üdülési jogát. Sőt, azt is felajánlották, ha egy éven belül mégsem tudnák eladni, azt a cég maga veszi meg. Egyéb költség címén ugyanakkor előre elkérték az asszonytól a vételár 20 százalékát, 660 ezer forintot.

Klára a Blikknek mesélte, azzal kábították, egy állítólagos orosz cég megvásárolta volna a jogot, de ahhoz az üdülő beleegyézését is be kellett szereznie. Ott azt mondták az asszonynak, amint megkapják a pénzt, az engedélyt  megadják. Keresték a céget, de persze addigra köddé vált.

A csalók többnyire orosz és ukrán álcégek ajánlataira hivatkoznak, miközben tökéletesen tudják, az ingatlanok tulajdonosai nem járulnak hozzá az üdülési jogok eladásához. Mire az átvertek észbe kapnak, a cégeknek nyoma sincs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top