Életmód

5 dolog, amit csak a szigorú szülők egyke gyerekei értenek

Ha egyke vagy, és még a szüleid is szigorúak voltak, akkor valószínűleg úgy érezhetted gyerekkorodban, hogy folyton a sarkadban vannak. De felnőtt fejjel visszagondolva van pár pozitív következménye is annak, hogy olyan szigorúak voltak veled.

1. Korán megtanultad, mi az az önfegyelem

Ez pedig határozottan jó képesség, amitől remek tanuló és dolgozó ember válik belőled. Az élet néha mindenkit fenékbe billent, néha elbukunk, néha összetörik a szívünk, de ha tudod, mi az önfegyelem, akkor mindig kimászol a gödör legaljából is.

2. Független emberré váltál

Ez annak a kombinációnak köszönhető, hogy egyke vagy és még a szüleid is szigorúak voltak, mert korán megtanítottak arra, hogy hogyan gondoskodj saját magadról. Minden szülő azt szeretné, ha a gyereke egészséges lenne és szépen viselkedne. A szigorú szülők pedig képesek arra, hogy megértessék a gyerekeikkel, mennyire fontos az egészséges életmód, hogy mennyire károsak a drogok és a túl sok alkohol. Időt és energiát fektetnek abba, hogy a legjobbat hozzák ki egy szem gyermekükből.

5 dolog, amit csak a szigorú szülők egyke gyerekei értenek

3. Az agyalás a véredben van

Az, hogy néha túlgondolod a dolgokat, nem feltétlenül negatív tulajdonság. Segít abban, hogy racionálisan és felelősségteljesen elvégezd a feladataidat, amíg mások esetleg henyélnek. Gyakran a helyes döntéshez vezet az, hogy sokat agyalsz egy kérdésen.

4. Sikeres ember vagy

A legnagyobb motivációd gyerekkorodban az volt jó eséllyel, hogy megfelelj a szüleidnek. Felnőttként is megmaradt benned, hogy szeretnéd, ha a szüleid büszkék lennének rád. Ezért aztán mindent elkövetsz, hogy jól tanulj, jól csináld a munkádat, hogy nehogy csalódjanak benned.

5. Őszintén élsz és törődsz másokkal

A legszebb életcél az, hogy hitelesen és őszintén éld az életed. A szüleid talán nem értenek egyet minden döntéseddel az életmódoddal kapcsolatban, de már gyerekkorodban megtanultad, hogy az őszinte út mindig a legjobb út, mert csak így tudtok kölcsönös tiszteletben élni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top