nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Rózsaszín taxik jelentik a biztonságot a nőknek

Rózsaszín taxik jelentik a biztonságot a nőknek

Csütörtöktől rózsaszín taxik várják női utasaikat Pakisztánban, amiket szintén nők vezetnek. A magánvállalkozásként működő cégtől telefonon vagy mobilapplikációval lehet autót házhoz hívni, de az utcán is leinthetők.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Új szolgáltatás indult a karacsi személyszállító piacon: rózsaszín kendős nők rózsaszín taxikat vezetnek, amelyeket női utasoknak tart fent a vállalat. A húszmillió lakosú pakisztáni városban a közlekedés megpróbáltatást jelent a nők számára, egy kutatás szerint a városban élő nők zömét érte már szexuális zaklatás a tömegközlekedésben.

A Rózsaszín Taxi elnevezésű magánvállalkozás egyik új sofőrje szerint nagy szükség volt egy ilyen szolgáltatásra, mert egy nő háromszor is meggondolja Karacsiban, hogy beszáll-e egy férfi sofőr kocsijába

A pakisztáni nők többsége egyebek mellett azért nem tud munkába állni, mert nem biztonságos számukra a közlekedés – állapította meg a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által készített tanulmány. A Rózsaszín Taxi tulajdonosai terveik szerint Karacsi után Lahore és Iszlámábád utcáin is beindítják vállalkozásukat a következő négy hónapban, majd más országrészekre is kiterjesztik.

Megosztás Facebookon