Életmód

Élőben közvetítették, amint többen megerőszakolnak egy 15 éves lányt

Az egyik közösségi oldalon élőben közvetítették azt a borzalmas esetet, amikor több férfi megerőszakolt egy 15 éves lányt. Az esetet vagy negyvenen látták, de senki nem értesítette a hatóságokat.

Nem ez az első eset Chicagóban, hogy rendőrség a közösségi médiában élőben közvetített vagy közzétett erőszak miatt kénytelen intézkedni. Januárban négy fekete fiatalt vettek őrizetbe, akik azt osztották meg, amint egy fehér fiút kizárólag a bőrszíne és kiszolgáltatottsága miatt bántalmaznak.

A mostani esetet a 15 éves lány édesanyja jelentette a rendőrségen. Azzal kereste meg az egyik főfelügyelőt, hogy a lánya eltűnt, majd képeket mutatott a közösségi médiában feltűnt nemi erőszakot közvetítő videóból. A rendőrség nyomozást indított, a videót azonnal eltávolíttatták a közösségi oldalról. A lányt nem sokkal később megtalálták, úgy tudni, az egyik támadót ismerte. Több embert is kihallgattak, egyelőre mégsincs gyanúsított, és senkit sem vettek őrizetbe.

A közösségi oldal elvileg csak bírói utasításra köteles kiadni, kik nézték meg a nemi erőszakot közvetítő videót anélkül, hogy jelentették volna az esetet. Az oldal az újságírókkal sem közölte, hogy kiadja-e a nézők adatait a hatóságoknak.

Az AP amerikai hírügynökség egy jogi szakértőt is megszólaltatott, aki azt emelte ki, hogy a hatályos amerikai törvények alapján önmagában sem a videó megtekintése, sem a bejelentés elmulasztása nem bűncselekmény. 

Élőben közvetítették, amint többen megerőszakolnak egy 15 éves lányt
Élőben közvetítették, amint többen megerőszakolnak egy 15 éves lányt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top