nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Fontos döntés előtt állsz? A tudomány megmondja, melyik napszakban hozd meg

Fontos döntés előtt állsz? A tudomány megmondja, melyik napszakban hozd meg

Fontos kérdésben kell döntést hoznod? A tudomány szerint nem mindegy, hogy este vagy reggel kezdünk-e el mérlegelni, majd jutunk dűlőre.
NLCafé
f Ajánlom

 Vannak, akik könnyen jutnak dűlőre a fontos döntésekben, és vannak, akik nehezebben. Ha az utóbbi csoportba tartozol, és mindig tipródás és őrlődés előzi meg (a végül netán rossz) döntéseidet, hallgass a tudósokra, akik megmondják, mikor születnek a jó döntések!

Fontos döntés előtt állsz? A tudomány megmondja, melyik napszakban hozd meg

 Argentín kutatók 100 online sakkjátékost vizsgáltak. A feltevésük az volt, hogy az alapból koránkelők reggel, míg az éjjeli baglyok este teljesítenek jól a játékban. Az eredmény azonban meglepte őket: a személyiségtípusnak nem, ám a napszaknak annál nagyobb hatása volt a játékosok döntéseire. Eszerint, attól függetlenül, hogy reggeli, vagy esti típusok voltak, mind reggel hoztak eredményesebb döntéseket. Ekkor lassan és megfontoltan gondolkoztak, aztán ahogy telt a nap, úgy lettek a döntéseik egyre gyorsabbak és kockázatosabbak. Szóval, ha legközelebb fontos kérdésben kell döntened, reggel tedd meg!

Mydomaine

Az NLCafé keresi az Év Női Startupperét!
3 erős nő, 3 szuper ötlet, 3 vállalkozás Téged ki inspirál a legjobban?

SZAVAZOK!

Megosztás Facebookon