Életmód

101 évesen meghalt David Rockefeller

101 évesen meghalt David Rockefeller, a világ egyik legismertebb milliárdos üzletembere és mecénása.

A jótékonykodásairól ismert David Rockefeller a Standard olajtársaságot alapító John D. Rockefeller unokája volt. Annak ellenére, hogy David a legfiatalabb a család hat gyermeke közül, mégis ő vihette tovább a híres cégbirodalmat.

David Rockefeller leginkább a természetvédelmmel és a művészettel foglalkozó szervezeteket támogatta. Századik születésnapján, stílusosan, 100 hektár természetvédelmi területtel határos földet adományozott Main államnak.

Rockefeller sosem árulta el vagyona értékét, a Forbes 2015-ben 3 milliárd dollárra becsülte azt. Életében 100 ország közel kétszáz vezetőjével találkozott, gyakran az államfőknek kijáró tisztelettel fogadták. A Chase Manhattan bank az ő vezetésével nyitotta meg fiókjait Oroszországban és Kínában mint az első amerikai bank ezekben az országokban. 

A milliárdos üzletember 1915. június 12-én született, március 20-án, 101 éves korában álmában érte a halál. David Rockefeller ahogyan élt, olyan méltósággal is halt meg.

101 évesen meghalt David Rockefeller
101 évesen meghalt David Rockefeller (fotó: Wiki)

(Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top