Életmód

A fiatalság múlandó, az életstílus örök (X)

Mindannyian arra vágyunk, hogy a munkával töltött évek után biztonságban élvezhessük a nyugdíjas korral járó előnyöket. Nem kell korán kelni a munka miatt, esetleg éjszakázni, lemondani kedvelt programjainkról, és még sorolhatnánk az okokat. Egy új fejezet kezdődik az életünkben, amikor is időkorlátok nélkül valósíthatjuk meg álmainkat.
A fiatalság múlandó, az életstílus örök (X)

Ahhoz, hogy tartalmas, aktív életet éljünk idős korunkban is, legyen lehetőségük arra, amire egész életükben vártunk: utazhassunk, színházba vagy éppen moziba járhassunk, sportolhassunk, vagy az unokáinkat kényeztethessük. Ehhez anyagi biztonságra lesz szükségünk.

 

A fiatalság múlandó, az életstílus örök (X)

A hangsúly a biztonságon van: ne kelljen aggódnunk a pénzügyi lehetőségeink miatt, megengedhessük magunknak azt, amit életünk korábbi szakaszaiban megtehettünk, vagy akár annál többet is! Egyre kevesebben vannak, akik úgy gondolják, korai még ezzel a témával foglalkozni, vagy vakon megbíznak a jelenlegi nyugdíjrendszer terhelhetőségében. A helyzetüket reálisan látók – és ez a társadalom nagyobb része – már felismerték, hogy a munkával töltött évtizedek nem jelentenek garanciát az anyagi függetlenségre idős korukra.

A fiatalság múlandó, az életstílus örök (X)

“Aranyszabály, hogy minél fiatalabb korban kezdjük el a takarékoskodást, annál kisebb összegről kell lemondanunk havonta aktív életünk során – emelte ki Halasi Melinda, a Groupama Biztosító szakértője. – A legnépszerűbb megtakarítási termékek közé tartozik a nyugdíjbiztosítás, amellyel minden évben jelentős összegű adójóváírást lehet elérni. Akár több tízmilliós összeg is összegyűlhet az évtizedek alatt, ha időben, tudatosan kezdünk el készülni.  Érdemes is erre kalkulációkat készíteni, például a nyugdíjmicrosite-unkon, a www.groupamanyugdij.hu-n is nagyon egyszerűen ki lehet számolni, azt hogy egy bizonyos összegű nyugdíj-kiegészítéshez mennyi pénzt kellene félreraknunk havonta.”

A fiatalság múlandó, az életstílus örök (X)

Ma már egyre többen vágynak aktív életre, sokan egyenesen azt mondják, hogy a 70 lesz az új 50. Mindenesetre, aki időben megkezdi az öngondoskodást, annak nagyobb lehetősége van arra, hogy fiatalsága nyugdíjaskorban se érjen véget.

A fiatalság múlandó, az életstílus örök (X)

A legfontosabb, hogy mindenki mérlegelje a lehetőségeit, vegye számításba az igényeit, elvárásait, hogy valóban a számára legideálisabb megtakarítási formát válassza. Aki bizonytalan a kérdésben, érdemes időpontot foglalnia és megismernie a Groupama Biztosító jelenlegi akcióját is, melyben nagyon vonzó garantált ajándékkal, és főleg ingyenes tanácsadással segítik meghozni azok számára a döntést, akik élményekkel teli nyugdíjas évekre vágynak. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top