Életmód

Hónapokra lezárják a ferihegyi reptér egyik futópályáját

Nagyon sok budapesti szenvedhet a repülőgépek zajától az elkövetkező hónapokban, ugyanis a Liszt Ferenc repülőtér egyik kifutópályáját csütörtöktől lezárják. A gépeket más útvonalra irányítják.

Felújítás miatt több hónapra zárják le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es kifutópályáját, emiatt a gépeket a másikra irányítják. A budapesti kerületek fölött elhúzó repülőgépek a megszokotthoz képest zajosabbak lehetnek.

A több mint 3 kilométer hosszú 1-es kifutópályán a teherbíró burkolatot alkotó betontáblák teljes cseréjét végzik csütörtöktől. A felújítás várhatóan június közepéig tart.

Az elkövetkező három hónapban a Liszt Ferenc repülőtér teljes légiforgalmát a 2-es kifutópálya szolgálja ki. Emiatt a járatok útvonalát módosítják, így átmenetileg megnő a légiforgalom Budapest több kerülete fölött. A Budapest Airport tájékoztatása szerint a IV., a XIV., a XV. és a XVII. kerületek lakói tapasztalhatják majd a leginkább a gépek zaját.

A pálya felújítása része a Budapest Airport 2020-ig terjedő fejlesztési programjának, amelynek keretében 2020-ig 50 milliárd eurót fordítanak a Liszt Ferenc repülőtér fejlesztésére. Többek között új utasmólót és új utasfelvételi pultokat építenek a 2B terminálon, bővítik a repülőtéri szállodát és a parkolókat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top