nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Így csinál belőled a kutyád egészségesebb és boldogabb embert a tudomány szerint

Így csinál belőled a kutyád egészségesebb és boldogabb embert a tudomány szerint

Régóta fontolgatod, hogy egy kutyával bővítsd a családot? Van öt érvünk, miért vágj bele most a kutyatartásba!
NLCafé
f Ajánlom

 Ha van kutyád, biztosan érzed, mennyivel kevesebbet stresszelsz a közelében, sőt még arra is megesküdnél, hogy ha melletted van, nyugodtabban ver a szíved. A helyzet az, hogy nem placebohatásokról van szó: a tudomány bebizonyította, hogy a kutyák közelségétől valóban egészségesebb és boldogabb emberekké válhatunk. 

Így csinál belőled a kutyád egészségesebb és boldogabb embert a tudomány szerint

1. Javítanak a hangulatodon

A University Missouri–Columbia kutatói szerint elég pár perc játék a kutyusoddal, és a szervezetedben máris annyi boldogsághormon termelődik, ami elegendő ahhoz, hogy felvidulj.

2. Növelik az összetartozás érzését

Te is ismered azt a szívet melengető érzést, ami elönt, ha a kutyád nagy, őszinte szemeibe nézel? A testedben ilyenkor ugyanúgy oxitocin hormon termelődik, mint mikor a kisbabádat tartod a karodban.

3. Csökkentik a szívbetegségek kockázatát

Ausztrál kutatók bebizonyították, hogy azok, akik kutyát tartanak, kisebb eséllyel néznek szembe az időskori magas vérnyomással és a koleszterinszintjük is alacsonyabb.

4. Formában tartanak

A Journal of Physical Activity and Health szakfolyóirat tanulmánya szerint a kutyások harmadával sikeresebben érik el fitneszcéljaikat, mint azok, akiknek nincs kutyájuk. Egy nagy sétára valóban nincs jobb motiváció, mint hogy örömöt szerezhetsz vele a kutyusodnak!

5. Csökkentik a stressz-szintedet

 Meglepő, de ha egy stresszes helyzetben a barátod vagy a párod helyett a kutyád van melletted, hamarabb sikerül túljutnod a krízisen – állítja a Psychosomatic Medicine szaklap.

Popsugar

Megosztás Facebookon