Életmód

A buszvezetőnek és az ápolóknak is nekiment a részeg férfi

A buszon kezdte a balhét, de még a detoxikálóban is őrjöngött egy részeg férfi Miskolcon.

Egy 31 éves férfi 2016 decemberében részegen szállt fel egy városi buszra Miskolcon. Mivel folyamatosan hangoskodott, a buszsofőr felszólította a következő megállónál, hogy szálljon le. A férfi ennek nem tett eleget, és trágár szavakkal szidalmazta a sofőrt, aki a karjánál fogva lekísérte a buszról. Miután a gépkocsivezető folytatni akarta az utat, a férfi ismét felszállt a buszra, és meg akarta rúgni a sofőrt, de csak a fülke ajtaját érte a rúgás, az ajtó pedig hátba vágta a sértettet.

A buszvezető bezárkózott a fülkébe és rendőri segítséget kért, mert a dühöngő férfi rugdosta és köpködte a fülke ajtaját. A kiérkező rendőrök a férfit lekísérték a járműről, miközben ő szidalmazta, és intézkedésük miatt becsületsértő kifejezésekkel illette őket.

A férfit a rendőrök a Megyei Kórház detoxikáló osztályára vitték erősen ittas állapota miatt. Itt tovább őrjöngött, szidalmazta a kórházi ápolókat, és egyiküket kétszer fejbe is rúgta.

A buszsofőr és a kórházi ápoló is közfeladatot ellátó személynek minősül, így kiemelt büntetőjogi védelmet élvez. Az ügyészség két rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és két rendbeli becsületsértés vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top