Életmód

Farkasok fosztogatják a védtelen juhnyájakat

Tizenhat juhot téptek szét a farkasok hétfő reggelre Gyergyóújfalu egyik portáján. A gazdák tehetetlenek a ragadozókkal szemben, mert azok védettséget élveznek.

Folyamatosak a farkastámadások Erdélyben, többször adtunk már hír mi is arról, hogyan rendeztek vérengzést a juhok közé beszabadult farkasok. Legutóbb Gyergyóújfalun rendeztek mészárlást a farkasok, amikor hétfő virradóra egy gazda tizenhat juhával végeztek. Molnár Lászlónak több mint félmillió forintnyi kárt okoztak a vadállatok, amik ellen védekezni nemigen lehet.

Az Erdélyben is honos nagyvadaknak – medvék és farkasok – vadászatát tavaly tiltotta meg a román állam, azóta igencsak elszaporodtak a jószágok ellen elkövetett támadások. A medvék teheneket, juhokat ölnek le, a farkasok a juhászok kutyáival végeznek rendszeresen. A gyergyóújfalui gazda szerint az elszaporodott vadtámadások miatt folyamatos rettegésben élnek – írja a Hirado.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top