Életmód

Nehezen indul a hétfő? Itt a kenyérre kenhető kávé!

Honnan máshonnan érkezhetne a meglepő ötlet, mint a meglepő ötletek országából, Japánból. Egy tejipari cég ünnepli így az egyik termékük évfordulóját.

Ha egy földönkívüli létforma elemezné az interneten található adatokat, a nagy mennyiségben jelen lévő pornó mellett azt találná, hogy az emberiség számára két dolog fontos: a macskák és a kávé. Se szeri, se száma a koffeinfüggők posztjainak, mémjeinek, amelyek lényege jellemzően ugyanaz: kávé nélkül egyszerűen nem lehet élni.

Nehezen indul a hétfő? Itt a kenyérre kenhető kávé!

Az élénkítő ital számos formában elérhető ma már, a jegeskávétól a koffeintartalmú energiaitalokon és a szintén koffeinnel felturbózott cukorkákon át az arcbőrt felfrissítő koffeinos krémekig.

Ha pedig egy arckrémbe bele lehet tenni a vérkeringést felpörgető koffeinmolekulát, miért ne lehetne olyan élelmiszert készíteni belőle, amit a reggeli pirítósra kenhetünk és így fogyaszthatunk el.

 

Nehezen indul a hétfő? Itt a kenyérre kenhető kávé!

A Snow Brand Milk nevű cég idén március elsején dobta piacra a kenhető kávét, amellyel saját márkás kávékészítményük első megjelenésének 55. évfordulóját ünneplik.

Nehezen indul a hétfő? Itt a kenyérre kenhető kávé!

A cég kávéja a nálunk is kapható, előre csomagolt kávéitalokra hasonlít, igen édes, állaga pedig krémszerű, így gyaníthatóan sokat nem kellett rajta változtatni, hogy kenyérre kenhető változatot készítsenek belőle.

A kenhető kávénak pudingra emlékeztető állaga van (Fotó: SBM)
A kenhető kávénak pudingra emlékeztető az állaga (Fotó: SBM)

Azon még gondolkodunk, hogy miért cserélné valaki a jól bevált, kedvenc kávéfőzőjével elkészített reggeli italt a kenhető változatra, de Japánban ennél szürreálisabb termékeket, például bizarr mellmasszírozót is piacra dobtak már, ezért nincs min csodálkozni.

Lendületes hétkezdést és koffeinben gazdag kávét kívánunk kedves olvasóinknak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top