Életmód

6 hete nem adja ki az ATM István pénzét

Az üllési férfi 59 ezer forintot szeretett volna felvenni, de csak a számlájáról vonták le a pénzt, a kezébe nem került.

Hat hete vár a pénzére István. Az Üllésen élő férfi január végén akart számlájáról 59 ezer forintot levenni, ám a település bankautomatája nem adta ki a pénzt, annak ellenére, hogy megkapta a tranzakcióról az SMS-t és levonták számlájáról az összeget.

A férfi azonnal jelezte ezt az OTP Bank szegedi fiókjában, majd kapott egy levelet, hogy a tranzakció még 60–120 napig eltarthat. Helyzetét nehezíti, hogy az OTP-s bankautomatában MKB-s bankkártyát használt.

Az OTP kommunikációs főosztályának a Délmagyarnak adott tájékoztatása szerint csak saját ügyfeleiknek tudják a probléma bejelentése után hét napon belül előzetesen jóváírni a ki nem adott összeget. De ehhez is csak akkor tud a bankkártya-tulajdonos hozzáférni, ha a bank megnyugtatóan kivizsgálta a problémát, és a reklamáció jogos volt

Az elromlott üllési ATM-et egyébként azóta kicserélték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top