Életmód

Állattetemek borították a Tarna medrét

A szabályozás szerint a vadászoknak kötelező a lenyúzott állatok maradványait legális hulladéklerakóba szállítani.

Illegális dögtemető fekszik Recsk határában. Valószínűleg egy helyi vadásztársaság tagjai dobták a Tarnába a feldolgozott állatok maradványait – tudta meg egy olvasótól a Heol.hu

A megyei lap beszámolója szerint lenyúzott állatbőrök, fejek, csontok hevertek a mederben, ráadásul a maradványok állapotából arra lehetett következtetni, hogy a dögtemető már régebben alakulhatott ki itt.

A Kanázsvár Vadásztársaság tagjai egy közeli vadászházban dolgozzák fel a vadakat. Az új szabályozás szerint a vadászok kötelesek az állatok maradványait leadni egy legális feldolgozóba. Ha a természetbe dobják ki, az törvénybe ütközik. 

Recsk polgármestere a helyi vadászmestertől tudta meg, hogy  mivel a korábbi dögkút megtelt, jó ideje hordják ide az állati hulladékot, de ha kell, felszámolják az illegális dögkutat. Mivel a terület nem Recskhez hanem Sirokhoz tartozik, a két polgármester közösen lépett fel a helyzet megoldására.

Fábián János, a vadásztársaság elnöke vasárnap úgy tájékoztatta a lapot, hogy összeszedték és legális állati hulladéktárolóba szállították. Nem bizonyítható egyébként, hogy a vadásztársaság vétett a szabályok ellen, a tetemeket ugyanis akár a Tarna is hozhatta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top