Életmód

Ez a legjobb időpont a kávézásra a tudomány szerint

Nyilvánvalóan vannak, akik szerint bármelyik perc ideális alkalom lehet egy jó kávé felhörpintésére, de a tudománynak sokkal pontosabb véleménye van a kérdésről.

Vannak, akiknek a reggeli kávé a szentség, és simán akadnak olyanok is, akik még az esti buli előtt is bedobnak egy feketét – de mi a tökéletes időpont a kávézáshoz? A Boston College kutatói a Frontiers in Psychologyban publikálták legfrissebb kutatásukat, mely szerint egyáltalán nem biztos, hogy érdemes a napot kávéval kezdeni.

Ez a legjobb időpont a kávézásra a tudomány szerint 

A koffein esetében ugyanis a kevesebb néha több elve érvényesül: ha reggel tisztességes alvásidő után felébredünk, nem biztos, hogy valóban szükségünk van a koffeinre, néhány perc elég lehet, hogy kicsit felébredjen a testünk. A reggel bedobott koffein hamar felpörgethet, de rövid időn belül mélypontra érhetünk, így kora délutánra már híján leszünk az értékes energiatartalékoknak.

Mi akkor a legjobb időpont a kávézásra? Amikor tényleg azt érezzük, hogy szükségünk van rá! Várjuk meg azt a mélypontot, amikor tényleg elfáradunk, és csak akkor vessük be a titkos fegyvert: a mandulatejes dupla lattét!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top