Életmód

Félnek a petőfitelepi asszonyok, hogy rájuk ömlenek a csekkek

Havonta fizetnék a szemétszállítás díját, de idén még egyszer sem kaptak csekket. Ha így marad, akkor egyszerre kell nagyon sokat fizetniük.

Aggódnak Szeged-Petőfitelep lakói, mert idén még nem kaptak csekket, amin be tudnák fizetni a szemétszállítási díjat, egyben fizetni egy negyedévet pedig nagyon megterhelő számukra. A Délmagyarnak nyilatkozók elmondták, hogy – bár a kukákat rendesen üríti a cég – a csekkeket korábban is összevissza kapták, volt, akitől decemberben öthavi szemétpénzt kértek egyszerre.

Tavaly április óta a helyi hulladékszállítók nem számlázhatnak, kizárólag az állami holding. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) viszont csak novemberben kezdte el kiküldeni az elmaradt csekkeket. Pontosabban – mivel az állami cég számlázórendszere még nem működik – a nevében továbbra is a helyi szolgáltatók számláznak bérben. A lap szerint idén mindenkinek már az állami holding számláz, negyedévente.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top