nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Egyáltalán nem mindegy, hogy ki ül melletted a munkahelyeden

Egyáltalán nem mindegy, hogy ki ül melletted a munkahelyeden

A melletted ülő kolléga annyira rá van tapadva a monitorra, hogy meg se mered szólítani, vagy a székben hátradőlve hajtogatja a papírrepülőket? Nagyon nem mindegy a te munkavégzésed szempontjából sem...
NLCafé
f Ajánlom

Képzeld el, hogy egy különösen fárasztó munkanap közepén vagy, épp mélypontra értek az energiatartalékaid. A monitoron összefolynak a betűk, alig bírsz koncentrálni… oldalra pillantasz, és látod, hogy a kollégád annyira el van merülve a munkában, hogy még a segélykérő nézésedre sem kapja fel a tekintetét. Vagy oldalra pillantasz, és látod, ahogy a chipset ropogtató kollégád rád vigyorog és unottan görgeti tovább a Facebookot. 

Egy friss tanulmány szerint az első esetben a te munkavégzésed is produktívabb lehet, a másodikban romolhat. A Harvard Business Review cikke azzal foglalkozott, milyen hatással van munkahelyi eredményességünkre a mellettünk ülő kolléga személye és viselkedése, és kiderült, hogy ez elég fontos tényező.

Egyáltalán nem mindegy, hogy ki ül melletted a munkahelyeden

Az aktívan dolgozó, lelkiismeretes kolléga minket is motiválhat, míg egy lustább munkatárs lehúzhat minket a Pinterest poklaiba. Szóval jól válogasd meg, ki mellé ülsz ezentúl!

 

PureWow

Megosztás Facebookon