Életmód

Szorongós típus vagy? Ezt a hobbit próbáld ki a pszichológus szerint!

Nem tudsz mit kezdeni magaddal, amikor rád tör a szorongás? Ez a két hobbi segíthet, hogy legyőzd a kritikus perceket.

A szorongás már-már népbetegségszámba megy: az Egyesült Államok felnőtt lakosságának csaknem 18%-át érinti, azaz 40 millió embert! Ugyanakkor ezeknek az embereknek csak az egyharmada kap szakszerű kezelést – a többiek maguk próbálnak megbirkózni a szorongással.

Szorongós típus vagy? Ezt a hobbit próbáld ki a pszichológus szerint!

Számodra sem ismeretlen állapot a hirtelen elöntő, kétségbeesésbe taszító szorongás? Ha ennek ellenére is azt érzed, a terápia nem a te utad, kiút a pszichológus rendelőjén kívül is létezik: Barrie Suesking szorongásra specializálódott családterapeuta szerint a festés és az írás azok a hobbik, amikkel túljuthatunk a szorongáson.

Sem a festést vagy rajzolást, sem az írást nem kell profi szinten űznünk. A fő, hogy a kritikus percekben ne az Instagram- vagy Facebook-falunkat görgessük, hanem valami kreatív cselekvéssel foglaljuk le az agyunkat. Az alkotással ugyanis csökkenthető a stresszhormonok szintje, és azt is lehetővé teszi, hogy egy rövid időre kiszakadjunk a mindennapokból. 

 MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top