Életmód

Ez az egyszerű reggeli szokás magabiztosabbá tehet

Több önbizalmat szeretnél? Akkor jó alaposan nyújtóztasd meg a tested, minden reggel!

 Azt eddig is tudtuk, hogy a reggeli nyújtózkodás fontos eleme egy egészséges reggeli rutinnak, de azt nem gondoltuk volna, hogy ennyire jótékony hatással bír! Amy Cuddy, a Harvard pszichológusa szerint, ha még a takaró alatt úgy megnyújtózunk a testünkkel, ahogy csak bírunk, annak komoly eredménye lesz az önbizalmunkra nézve!

Ez az egyszerű reggeli szokás magabiztosabbá tehet

 A teória a power posing elnevezést kapta, és a lényege, hogy annyira nyújtsuk ki a testünket, amennyire csak lehetséges. Ezzel a mozgással az agyunk azon részét stimuláljuk, ami az önbecsülésért és az önbizalomért felel. Leegyszerűsítve, ha olyan biztos mozgást végzünk, mint amilyen a nyújtózkodás, magabiztosabb jellemet is építünk magunknak. Cuddy szerint egyébként minden egyes pozitúránk jelentős befolyással bír a gondolatainkra és az érzelmeinkre: például ha kihúzzuk magunkat, azzal a nem csak a mellkasunkat, a lelkünket is megnyitjuk.

dailyvibes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top