Valentin-nap

Mintha egy lepke repült volna a számba – a csókolózás művészete

Talán nincs édesebb dolog a világon, mint egy jól komponált érzéki csók, amit soha, de soha nem szeretnél abbahagyni. De vajon a csókolózás művészete tanulható?

Jól csókolni lehet ösztönösen, de tanulva is mennyei magasságokba juthatunk e gyönyörű kapcsolódás által. Gondolj csak az első szerelmes csókra, arra a néhány mámoros, édes pillanatra, amelyet akkor éltél át, amikor a szerelmed ajkai a tiédet érintették. Idézd fel azokat a vágytól zakatoló édes perceket, amikor semmi mást nem szerettél volna jobban, mint örökké a partnered ajkait élvezni. Vagy jusson eszedbe az a lágy, semmihez sem fogható, légies, megbabonázó szerelmes eggyé válás, amikor úgy érezted, mintha lepke repült volna a szádba. Azok a szerencsések, akik mindent tudnak a csókolózás művészetéről, ne olvassanak tovább. Akik viszont biztosra akarnak menni, figyeljenek oda néhány dologra.

Mintha egy lepke repült volna a számba – a csókolózás művészete
  • Győződj meg róla, hogy a szád nincs kiszáradva. Az enyhén nedves ajkakkal könnyedebb a csókolózás. Egy lágy ajakbalzsam tökéletes megoldás lehet, persze csak mértékkel!
  • Ha megtörténik a csoda, és összeér az ajkatok, hagyd, hogy a partnered vezessen. Aztán idővel vedd át te az irányítást. Figyeljétek egymás ritmusát, érezzétek, élvezzétek a csók minden pillanatát, és alakítsatok ki közös technikákat.
  • Ha csókba kezdesz, add át magad az érzésnek, és csukd be a szemed. Ugyan annak is megvan a varázsa, ha a partnered szemébe nézel közben, mégis akkor igazán borzongató az élmény, ha kikapcsolod a külvilágot ,és vakon élvezed a szerelmed közelségét, ajkait. Csukott szemmel ráadásul könnyebben el is lazulsz.
  • Ne feledkezz meg a kezedről! Ugyan valószínűleg egy csodás szerelmes csók közepette nem fogod magad mellett lógatni a karjaidat, ám kerülhetsz olyan eufóriába, hogy jól jön a tudatos odafigyelés. Az arc, a nyak és a hát simogatása igazán felemelő.
  • Ne félj hangot adni az élvezetnek. Egy szenvedélyes csókot még érzékibbé tesz egy halk nyögés, egy lágy vagy épp forró sóhaj.
  • A nyelves francia csók igazán erotikus és vággyal teli. Ám oda kell figyelni, hogy ne vidd túlzásba a nyelvelést. Inkább játssz, simogasd, masszírozd a párod nyelvét. A harapás soha nem jó, nagyon fájdalmas a nyelv esetében. A francia csók is általában egy kellemes csókból indul ki, így ne dugd le a nyelved a partnered torkán már az első másodpercben. Ha a társad meglepődik a nyelvhasználaton, ne erőltesd a dolgot. Inkább finoman, lágy érintésekkel tudasd vele, hogy ez neked kedvedre való. Ha neki is tetszik, biztosan reagál majd a jelekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top