Életmód

Most már biztos: a férfiakat kevésbé rázza meg a szakítás

Te még mindig a fél évvel ezelőtti szakítás miatt sírsz, a pasi meg már boldog új kapcsolatában? Sajnos ez simán lehetséges.

Mielőtt még minősíteni akarnánk bárki szakítás utáni gyászfeldolgozását, leszögezzük, hogy egyszerűen arról van szó: másképp dolgozzák fel a szakítást a nők és a férfiak. Legalábbis ez derült ki a Binghamton Egyetem és a University College London közös kutatásából, amiben 96 különböző ország 5705 lakóját kérdezték arról, hogy élte meg legutóbbi szakítását.

Most már biztos: a férfiakat kevésbé rázza meg a szakítás

Az alanyoknak az érzelmi és fizikai fájdalmat kellett minősíteniük egy 1-től 10-ig terjedő skálán, ami a nők esetében egy 6,84-es átlagértéket adott az érzelmi fájdalmat illetően, és 4,25-öt a fizikai fájdalomról. Ugyanezek a férfiaknál csak 6,58 és 3,75 lettek.

A kutatók szerint ennek evolúciós okai lehetnek: az ősasszonyok számára a szoptatás miatt évekig elhúzódott egy kapcsolat “eredménye”, míg a férfiak akár a szexuális aktus után percekkel is továbbléphettek.

A tanulmány arra is rámutatott, hogy bár a férfiak látszólag gyorsabban gyógyulnak, sokan nem dolgozzák fel a problémát, így az a lelkük mélyén sokáig elkísérheti őket, míg a nők hosszú távon sokkal eredményesebben dolgozzák fel a szakítás traumáját.

 

BigThinks

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top