Életmód

Ha ez a 10 szokás jellemző rád, akkor könnyű téged szeretni

Sokszor csak győzködjük magunkat, hogy nem kell, hogy minket szeressenek, de az a nagy igazság, hogy még a legmélyebben introvertált embernek is szüksége van arra, hogy kedvelje legalább egy ember. Ha nem így lenne, akkor tökéletesen megfelelne mindannyiunknak magányosan éldegélni a négy fal között.

Nem kell feltétlenül közkedveltnek születni ahhoz, hogy szimpatikusak legyünk másoknak, sőt megfelelési kényszertől hajtva nem is kell a kedvükben járni folyton. Tanulható az a pár szokás, ami szerethetővé tesz a társaid szemében. Ha azon kapod magad, hogy téged mindig kihagynak a munkahelyi közös ebédekből vagy a péntek esti programokból, akkor sem kell elkeseredni és azt mondani, hogy téged senki sem szeret. Csak egy kis tudatosságra van szükséged, amivel bizonyos szokásokat felveszel, hogy máris megkedveljen a környezeted.

Napjaink nagy részében ugyanazokkal az emberekkel találkozunk, az egyik részükkel azért, mert velük szeretnénk lenni, másokkal pedig azért, mert nem tudjuk elkerülni, hogy velük legyünk. Ez utóbbiak csoportjába tartoznak azok, akiket ha meglátsz közeledni, akkor mindent elkövetsz, hogy ne kelljen beszélgetni. A másik oldalon pedig ott állnak azok, akikkel alig várod, hogy hétfő reggel találkozz a munkahelyi kávéfőző mellett, mert kedvesek és jó a közelükben lenni. Remek szociális készséggel rendelkeznek, és úgy gondolsz rájuk, hogy milyen szerethető emberek. Ha közéjük tartozol, akkor valószínűleg ennek a 10 szokásnak a nagy részét te is gyakorlod.

1. Nem tudsz mindig mindent jobban

Nem úgy vágsz bele egy beszélgetésbe, hogy majd te megmondod a tutit, és úgyis jobban tudsz mindenkinél mindent, még azt is, amiről sosem hallottál. Meghallgatod a másikat és visszakérdezel, ezzel azt éred el, hogy az emberek jól érezzék magukat a bőrükben. Ettől pedig vonzódnak hozzád, hogy a tanácsodat kérjék, vagy csak csevegjenek veled az időjárásról.

Ha ez a tíz szokás jellemző rád, akkor könnyű téged szeretni

2. A saját dolgoddal törődsz

Ahol nem kérik, ott nem osztogatsz tanácsot és nem szólsz bele más dolgába. Elég idegesítő, amikor olyan ember van körülötted, aki úgy szól bele mások beszélgetéseibe, hogy senki sem kérdezte, és persze véleménye is van mindenről, amihez semmi köze.

3. Nem tartasz haragot

Elengeded a dolgokat, főleg akkor, amikor egy vita teljesen értelmetlen. Megtanultad már, hogy az a győztes, aki nem alacsonyodik le piti veszekedésekhez, és főleg nem tartogatja a haragot magában. Az emberek ezért kedvelnek, mert tudják, hogy tiszta lappal indíthatnak veled. De ettől még nem vagy balek, a többiek pontosan tudják, hol vannak a határaid, amit tiszteletben is tartanak.

Ha ez a tíz szokás jellemző rád, akkor könnyű téged szeretni

4. Türelmes vagy

Lehetőséget adsz az embereknek, hogy hibázzanak, tudod, hogy az élet egy nagy tanulási folyamat, és ennek szellemében engeded, hogy körülötted fejlődjenek a többiek. Megbízhatnak benned, segítséget mernek kérni tőled, és boldogan tesznek neked ezért szívességet.

5. Megdicsérsz másokat

Észreveszed magad körül az embereket, ami azt jelenti, hogy nem vagy énközpontú. Ha meglátnak a többiek, mosolyognak, mert örülnek, hogy látnak. Tudat alatt emlékeznek, hogy mondtál róluk valami szépet, vagy megdicsérted már őket valamikor valamiért, ettől pedig még jobban szeretnek.

Ha ez a tíz szokás jellemző rád, akkor könnyű téged szeretni

6. Meglátod bennük a jót

Néha nehéz együtt dolgozni különböző személyiségű emberekkel, de te képes vagy meglátni mindenkiben a jót, és arra fókuszálni a rossz helyett. Így számtalan lehetőség nyílik meg előtted, mert az emberek úgy érzik, értékeled őket.

7. Nem ítélkezel

Senki sem szereti, ha valaki, aki nem ismer minden tényezőt, rögtön ítélkező véleménynek ad hangot. Ezzel ellentétben te összegyűjtöd a részleteket, és súlyozod a tényeket, mielőtt véleményt formálnál, így nem leszel igazságtalan senkivel. Az emberek ezt tisztelik és szeretik, mert adsz időt nekik, mielőtt ítélkeznél felettük.

Ha ez a tíz szokás jellemző rád, akkor könnyű téged szeretni

8. Vállalod önmagad

Egyre ritkább, hogy valaki vállalja önmagát, ezért ez abszolút egyedi és szerethető dologgá vált. Nem éreznek belőled hamisságot, és látják, hogy nem akarsz megfelelni mindenáron. Őszinte, építő kritikát mondasz, ezért szívesen mennek hozzád, hogy segíts megoldani a problémáikat, mert tudják, hogy törődsz velük és számíthatnak rád.

9. Nagylelkű vagy

Nem fukarkodsz, mindig megosztod a körülötted lévőkkel, ha valami jóra bukkansz, legyen az egy új akció a boltban, vagy egy fantasztikus ötlet a munkátokhoz. Az a fajta vagy, aki mindig visz valami finomságot a munkahelyre, amikor hazaér a szabadságáról, sőt elég hozzá egy szürke hétköznap is, hogy meglepd a kollégákat egy doboz sütivel.

10. Megbízható vagy

Rád bízhatják nyugodtan a titkaikat. Nem hagyod cserben, nem árulod el az embereket, akik bíznak benned. Pontosan tudod, milyen érzékeny információ az a másik számára, ezért nem adod tovább senkinek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top