Életmód

Szex időzítve – ez a szexterapeuta első számú tanácsa

Egy szexterapeuta szerint minden párnak ezt kéne csinálnia, és nem, nem valami varázslatos fogásról van szó, hanem egy sokkal hétköznapibb dologról.

Az internetet elárasztják a bődületes orgazmusokat ígérő szextippek, de az ősi keleti csiklóizgató módszerek és az akrobatikus fellációtechnikák helyett valami sokkal alapvetőbbel kéne kezdeni a szexterapeuták szerint. Időt találni.

A leggyakoribb probléma ugyanis, hogy a párok már közelébe sem kerülnek a fent taglalt, magazinokban olvasott technikák kipróbálásához, mert eleve alig kerülnek szexközelbe. A szakértők szerint – noha nem túl romantikus – egyszerűen be kell ütemezni a szexet a napirendbe. 

Szex időzítve - ez a szexterapeuta első számú tanácsa 

Krystal Woodbridge szexterapeuta a hozzá járók 60-70 százalékánál ezzel a dologgal kezdi: megkéri őket, hogy találjanak időt a szexre, és nyugodtan beszéljék meg partnerükkel a péntek este fél órát. (Mondjuk a legnépszerűbb időpont pont vasárnapra esik, mint kiderült.)

“A »nincs rá időm« a leggyakoribb kifogás – magyarázza Woodbridge. – Mindenki karriert épít, gyereket nevel, családot látogat, elképesztően elfoglalt, közben pedig megfeledkeznek a párkapcsolatukról.”

Szóval a praktikus tanács ennyire egyszerű: legyen egy kicsit a szex a prioritás, találjatok neki időpontot, és nyugodtan mondjátok le a többi programot, ami ütközne vele. Legyen kicsit a szex a legfontosabb munkahelyi meeting, amiről egy percet sem szabad elkésned!

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top