Életmód

5 egyszerű tipp, amivel segíthetsz magadon, ha épp szívás az életed

Olykor úgy alakul az élet, hogy semmi se jó, még az sem, ami eddig jónak tűnt. Ilyenkor még ahhoz sincs kedved, hogy felkelj reggel az ágyból, mert a jövődet sötéten látod. Ebből az állapotból segít kikecmeregni ez az öt egyszerű tipp.

1. Keresd meg, miért lehetsz hálás

Amikor masszívan utálod magad, akkor a hála segít, hogy elkergesd a mérgező gondolatokat. Igen, a helyzeted valószínűleg tényleg nehéz. Lehet, hogy nincs pénzed, dobott a pasid, vagy csak úgy általában vesztesnek érzed magad. De tudnod kell, hogy a jelenlegi helyzeted nem jelenti azt, hogy ilyen az egész életed. Akárhol tartasz is most, nem tart örökké ez az állapot. Ha megkeresed az életedben azokat a dolgokat, amikért hálás lehetsz, megtöröd a negatív gondolatok ördögi körét, ez pedig az első lépés, hogy kikerülj egy rossz élethelyzetből.

5 egyszerű tipp, amivel segíthetsz magadon, ha épp szívás az életed

2. Mozdulj meg

Persze, semmi kedved hozzá, hiszen sokkal jobb ötletnek tűnik naphosszat heverni a kanapén és sorozatokat darálni hajnalig. Csakhogy a mozgás elengedhetetlen kelléke annak, hogy jobban legyél lelkileg. Az most mellékes, hogy még jobban is fogsz kinézni, és ettől nőhet az önbizalmad. Ha tényleg szeretnél kimászni a gödörből, ahhoz legalább napi fél órát rá kell venned magad, hogy megmozgasd a tested, felszabaduljanak az endorfin hormonok és úgy érezd, ura vagy az életednek.

3. Olvass jó könyveket

Számít, hogy mennyi és milyen minőségű könyvet olvasol. Az olvasás olyan az agynak, mint a simogatás, mint egy nyári szellő, ami elsöpri a rossz gondolatokat. Meditációs gyakorlat, amiből már hat perc is elég, hogy kisimuljanak a redők a homlokodon, és csökkenjen benned a stresszhormonszint. Keress olyan történeteket, amik lekötnek, amik lélekemelők, amiktől visszatér a hited, hogy jobbá teheted az életedet.

4. Találkozz a barátaiddal

Ne zárkózz be! Nem tudod úgy megoldani a problémáidat, hogy újra meg újra ugyanazt csinálod. Ha találkozol a barátaiddal, mindig új megvilágításba kerülnek az életed nagy gondjai, hallgasd meg a tanácsaikat, gondolkodj el a szavaikon, engedd, hogy segítsenek. Egy igaz barát enyhíti a szenvedéseidet, és kihozza belőled a legjobbat, csak hagyd, hogy veled legyen.

5. Nem vagy egyedül

Az a jó hírünk van, hogy a problémáid nem különlegesek és nem egyediek. Mindenkinek vannak, a világban milliónyi ember küzd épp most hozzád hasonlóan a saját életével. Nyilván nem pontosan ugyanaz a gondjuk, de a küzdelem az küzdelem mindenki számára. Keress olyan embereket, közösségeket, ahol hasonló problémákkal küzdőket találsz, hogy támogatni tudjátok egymást a nehéz időkben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top