Életmód

A virtuális valóság lesz a fitnesz jövője

Hamarosan mindenki motivált lehet, hogy lemenjen az edzőterembe – persze csak olyanba, ahol ilyen futurisztikus gépekkel lehet sportolni.

Egyre hétköznapibbá és elterjedtebbé válik a még mindig sci-fi hangzású virtuális valóság: nem régiben mi is beszámoltunk az első VR-bárról Bécsben, de már egy csomó otthonba is elért a különleges technológia. Egy német startup most olyan eszközzel rukkolt elő, ami a virtuális valóságban rejlő mókát a fitnesz hasznosságával ötvözi – ez pedig a lehető legjobb hír lehet minden fogyni vágyó kockának!

Az ICAROS névre keresztelt eszköz tulajdonképpen egy repülőszimulátor, amiben testük mozgásával irányíthatjuk a gép pályáját. Eközben persze jól megedződhet a hasizom, illetve a karok, a comb és a hát izmai is.

Ebből a videóból kiderül, hogy is működik a gyakorlatban:

Sajnos az persze nem valószínű, hogy hamarosan minden konditerem zsúfolásig lesz az ilyen és ehhez hasonló gépekkel, úgyhogy nem árt türelmesnek lenni, és persze addig is sportolni valami kevésbé izgalmas módon.

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top