Életmód

Odáig van az internet a plus size balerináért

A 15 éves lány, aki 10 éve balettozik, azt tanácsolja kortársainak, hogy bátran kövessék az álmaikat, mert kitartással és kemény munkával bármit elérhetnek.

A 15 éves Lizzy Howell nagyon meglepődött, mikor a napokban szembesült azzal, hogy néhány nap leforgása alatt internetes sztár lett belőle. A plus size kamaszlány, aki egyebek mellett tíz éve balettozik, évek óta tölt Facebook- és Instagram-oldalára videókat az edzéseiről, illetve fellépéseiről, ám egész mostanáig a felvételeket nem kapta fel az internet.

Csakhogy a napokban Lizzy egyik videója, amit egyébként hónapokkal korábban töltött az Instagramra, megállíthatatlanul terjedni kezdett, és eddig a pillanatig 75 ezren látták a közösségi oldalon. A videó, melyen Lizzy edzés közben látható, 22 ezer új rajongót gyűjtött a fiatal lánynak, aki azt mondja, szóhoz sem jut a rengeteg pozitív visszajelzéstől.

“Rengetegen írtak nekem azért, hogy elmondhassák, erőt adtam nekik és hogy felnéznek rám – mesélte Lizzy, majd hozzátette, jó érzéssel tölti el, ha példát mutathat az embereknek. – A saját példámon szeretném bebizonyítani nekik, hogy nyugodtan követhetik az álmaikat, mert nincs lehetetlen.”

Egy videónak köszönhetően lett világhírű a plus size balerina

A lány, aki egész életében küzdött a kilóival a sok kedvesség mellett persze számtalan negatív kommentet is kapott. Mint mondja, ezeket igyekszik humorral kezelni, de még így is van egy-két olyan megjegyzés, ami a szívéig hatol. “Soha nem értettem, mit élveznek egyesek abban, hogy másokat bántanak” – vallotta be. Arra a kérdésre, mit üzenne kortársainak, Lizzy annyit mondott, szerinte a sztereotípiák arra vannak, hogy legyűrjék őket.

Egy videónak köszönhetően lett világhírű a plus size balerina

“Lehet, hogy kétszer annyit kell majd dolgoznod, mint másnak, de ez ne szegje a kedvedet. Hosszú távon nagyon is megéri, hidd el!”

Olvass még többet a plus size-ról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top