Életmód

Sokkal sikeresebb leszel, ha ezt a 8 dolgot kihajítod az életedből

Sokan azt gondolják, hogy attól lesznek sikeresebbek, ha egy csomó új szokást felvesznek. Persze ez is segíthet, de közben ne feledkezzünk meg arról, hogy néha a legjobb az, ha eltávolítjuk az életünkből mindazt, ami gátol a céljaink elérésében.

Úgyhogy ahelyett, hogy még több újat szuszakolnál bele az életedbe, próbálj inkább megszabadulni a negatív dolgoktól, amik visszatartanak a sikertől. Némelyiket egész könnyen magad mögött hagyhatod, egy kis tudatosság kérdése az egész.

1. Kifogások

A sikeres emberek nem hibáztatják a családjukat, barátaikat, főnöküket vagy kollégáikat a saját kudarcaikért. Felfogják, hogy az életükért és a kialakult helyzetért csak és kizárólag ők felelősek. Ettől a felelősségtől nem beijednek, hanem azt jelenti számukra, hogy képesek irányítani az életüket, hatalmuk van a tetteik fölött. Amikor kifogásokat gyártasz, akkor csak hazudsz magadnak, ezzel pedig elvágod magad a céljaidtól.

2. Perfekcionizmus

A tökéletesség elérhetetlen, úgyhogy nagy időpazarlás, ha azon vagy, hogy tökéletes legyél. Ne aggódj folyton a testi-lelki hibáid miatt, inkább csak koncentrálj arra, hogy hogyan hozhatod ki magadból a legjobbat lépésről lépésre. Senki sem tökéletes, de mindenki hozhat olyan döntéseket, hogy jobb ember váljon belőle.

3. Félelem

Sokan úgy kicsinyítik le magukat, hogy nem is veszik észre: nem szólalnak meg társaságban, amikor pedig lenne mondanivalójuk, elkerülik a kockázatokat, és mindig a legrosszabb forgatókönyveket pörgetik le a fejükben. Ha te is ilyen vagy, akkor a félelem irányít, és ez bizony visszatart attól, hogy jobbá tedd az életedet. Ne dönts félelemből, hagyd magad kibontakozni, emeld fel a hangodat, pont annyi jogod van elfoglalni a teret, mint bárki másnak.

Sokkal sikeresebb leszel, ha ezt a nyolc dolgot kihajítod az életedből

4. Irányításmánia

Nem tudsz mindent irányítani teljesen, hiába erőlködsz rajta. Nem segít abban, hogy sikeressé válj, inkább csak stresszes, ideges és frusztrált leszel tőle. Ahelyett, hogy mindent kontroll alatt akarnál tartani, fektesd abba az energiát, hogy minél kevésbé törődj olyan dolgokkal, amikre nincs hatásod, és keresd meg azokat, amiken viszont tudsz változtatni.

5. Rugalmatlanság

Az a fajta rugalmatlanság, amikor meg vagy győződve róla, hogy a világ csak egyféleképpen működhet: ahogy te elképzeled. Megnehezíted a saját dolgodat, ha nem maradsz nyitott a lehetőségekre, mert ezzel a múltba ragadva élsz. Tanulj valami újat, olvass olyan könyveket, amit eddig sosem vettél volna le a polcról, és úgy általában, tudatosítsd magadban, hogy minden helyzetben új tapasztalatok várnak rád.

6. Gyors siker hajszolása

A sikeres emberek nem egy éjszaka alatt lettek sikeresek. Bár kétségtelen, hogy szükség van egy adag szerencsére, de nem alapozhatod erre a sikeredet. A valóságban kitartás és idő kell ahhoz, hogy elérd a céljaidat, úgyhogy ahelyett, hogy a hirtelen szerencsét várod, tervezd meg alaposan a következő lépéseidet.

7. Mérgező emberek

Ha az emberek körülötted negatívak és pesszimisták, csak idő kérdése, hogy te is azzá válj. Ezért távolítsd el magad mellől a mérgező embereket, és igyekezz olyanokkal megismerkedni, akik optimisták, támogatók, törődők, és komolyan veszik az álmaidat. Ha ez sikerül, észre fogod venni, hogy sokkal motiváltabb, boldogabb és kevésbé stresszes vagy.

8. Mindenre igent mondasz

Még akkor is igent mondasz, amikor nemet szeretnél mondani, ami oda vezet, hogy végül egy csomó időt pazarolsz el olyan dolgokra, amiket nem is akarsz megcsinálni, és amikből csak mások húznak hasznot. Tiszteld magad annyira, hogy nemet mondasz, amikor nemet akarsz mondani, mert így tudod a céljaidat az első helyre tenni, és tényleg dolgozni a saját sikeredért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top