Trend

Megmutatta a meztelen testét a mellrákos nő

Megdöbbentő fotókat tett fel az internetre egy mellrákos nő. Szerette volna megmutatni, mi történt a testével a műtétje után. Sokan felháborodtak rajta, de ő csak szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy a nők figyeljenek az egészségükre.

Beth Whaanga, csinos, szőke, ausztrál nő, aki több műtéten esett át – mellrákja volt. A Faceboookra töltötte fel magáról ezeket a képeket: egyet ruhában, egyet pedig ruha nélkül. Figyelmeztette az ismerőseit, hogy meztelenül van a képen, ugyanakkor a szexualitáshoz semmi köze nincsen. “A fotók azt üzenik, figyeljetek magatokra, az egészségetekre!”

“Minden nap elmész emberek mellett, normálisnak tűnnek, de a ruha alatt a testük már mást sugall” – írta a piros ruhás képe alá a fiatal nő.

fotó: Nadia Masot
Fotó: Nadia Masot

Aztán feltette ezt a képet magáról – ruha nélkül. “Elsőre sokkoló volt nekem is látni, milyen lett a testem a betegség után, de aztán rájöttem, a hegek valójában azt jelentik, élek” – tette hozzá Beth. A fényképet kis magyarázatokkal is ellátta, minden egyes heg és elváltozás mellé odaírta, minek a következménye. Például a combján a bőr a gyors fogyás miatt ilyen, a mellén pedig a műtéti hegek.

fotó: Nadia Masot
Fotó: Nadia Masot

Sok facebookozó barátja felháborodott, és többen törölték az ismerősei közül. Beth szerint egyszerűen csak nem értették meg az üzenetet, amelynek a lényege pont az, hogy felhívja a figyelmet a mellrákra és arra, hogy figyeljenek magukra a nők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top