nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Ezért tűnnek el a tinik a Facebookról

Ezért tűnnek el a tinik a Facebookról

A szüleik miatt menekülnek más közösségi oldalakra.
NLCafé
f Ajánlom

 

Egy átfogó, európai tanulmány megállapította, hogy a 16-18 éves korosztály tömegével hagyja el a Facebookot és inkább más közösségi oldalakat, például az Instagramot, a Twittert vagy épp a SnapChatet használja. A Facebooktól elsősorban az vette el a tinik kedvét, hogy már a szüleik is rajta vannak.

  

Szülők a Facebookon

“A Facebook nem csupán parkolópályára került, de meghalt, és eltemették – fogalmazott Daniel Miller antropológus, a kutatás vezetője. – Míg korábban a szülők aggódtak, ha a gyerekük regisztrált a Facebookra, a fiatalok azt mondják, ma már a családjuk ragaszkodik ahhoz, hogy fenn legyenek, és számoljanak be az életükről.”

A kutatásból kiderült az is, hogy a tiniket nem zavarja, ha más közösségi oldalak esetleg kevésbé funkcionálisak és kifinomultak, mint ahogy az sem, ha az önmagukról megosztott információkat kereskedelmi célokra, esetleg biztonsági szolgálatok felügyeleti célokra használják.

“Úgy tűnik, a fiatalokban leginkább azon a rettegett napon születik meg a döntés, hogy elhagyják a Facebookot, amikor az anyukájuk ismerősnek jelöli őket” – írta Miller.

Forrás: The Guardian

Megosztás Facebookon