Életmód

3 nő, aki példát mutatott 2016-ban

Sörfőzőmester, pedagógus és örökké pörgésben lévő anya. Nők, akik a gyerekeik mellett sokat dolgoznak, de a hobbijukra is időt szánnak, anélkül, hogy panaszkodnának. Bármelyikünknek jól jönne ennyi energia, amivel ők töltik a mindennapokat, és mindezt vidáman teszik.

L.Ritók Nóra hosszú évek óta segíti a szegény gyerekeket és családjukat, gondos munkával építette fel az alapítványát, és toborzott kollégákat. Véleményét még akkor sem rejti véka alá, amikor mások hallgatnak, élesen bírálja azokat az intézkedéseket, amelyek nincsenek tekintettel a hátrányos helyzetben élőkre. Tanár, anya, szociális munkás, képzőművész, feleség és vezető egy személyben, és hihetetlen energiával teszi a dolgát. Szerencsére náluk megtörtént a csoda, mert egy Svájcban élő történész a Prima Primissimán nyert jutalompénzéből 7 és fél millió forintot felajánlott az Igazgyöngy Alapítványnak.

L.Ritók Nóra munka közben
L.Ritók Nóra munka közben

Késmárki Kata igazi “tűzrőlpattant” nő. A három gyereke mellett van ideje dolgozni, jótékonysági munkát végezni és még sok minden másra is. Rengeteget utazik, továbbképzésekre jár, és nem mellesleg sörfőző mester. Jövőre nem kisebb tervet eszelt ki, hogy a magyar nőkkel megismerteti és megszeretteti sört. Éppen ezért blogolni is elkezdett.

Késmárki Kata, aki sörfőző mester
Késmárki Kata, aki sörfőző mester

Draskóczy Eszter munkája rengeteg utazással jár, de a három csemetéje mindebből semmit nem érez. Egy precíz excel táblázatba beírja a programokat és a teendőket, hogy a férje is követni tudja a gyerekek elfoglaltságait, amikor nincs otthon. Rengeteget süt, főz, a gasztronómia iránti szenvedélyének hódolva még egy újságot is készít. Hatalmas bulikat rendez, kétnaponta fut, szóval igazán nem unatkozik, és mindeközben elégedett az életével, és sosem panaszkodik. 

Draskóczy Eszter a családjával
Draskóczy Eszter a családjával

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top