Életmód

Szoptatós Barbie-val harcolnak a megbélyegzés ellen

A különleges babákat gyártó Betty Strachan ezúttal egy szoptatós Barbie-val szeretne harcolni a szoptató anyák megbélyegzése ellen.

A közelmúltban fókuszba került a (nyilvános) szoptatás, a különféle helyekről kitiltott szoptató nők után felháborodott anyák csoportjai árasztották el a gyorséttermeket és áruházakat, hiszen nevetséges, hogy olyan időkben, mikor gyakorlatilag minden második plakátról hatalmas csöcsök néznek vissza ránk, a szoptató anya látványa még mindig “gusztustalan”.

A kétgyermekes anyuka, Betty Strachan más módon tiltakozik ugyanez ellen. A 28 éves nő egyedi babákat készít, olyanokat, amelyek sokkal természetesebbek az eredeti Barbie-nál, most pedig megalkotta a szoptatós figurát, amit Mamas Worldwide Barbie névre keresztelt. 

Szoptatós Barbie-val harcolnak a megbélyegzés ellen 

Strachan azt mondja, megdöbbentette, mennyire stigmatizált a szoptatás még ma is, és szeretné, ha a fiatal lányok – a babákon keresztül – megtanulhatnák, hogy ez természetes, csodaszép dolog.

Szoptatós Barbie-val harcolnak a megbélyegzés ellen 

Az Etsy oldalán meg is vásárolhatjuk a Barbie-t, vagy más babáit is.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top