Életmód

Hozd magad formába 2 hét alatt – mire elég ennyi idő?

Ha egy fontos találkozó, esetleg randi vár ránk, teljesen természetes, hogy a legjobbat szeretnénk kihozni magunkból. Mindenki másképpen készül a nagy napra: vannak, akik bejelentkeznek a kozmetikushoz és a fodrászhoz, mások butikról butikra járnak, hogy megtalálják a tökéletes ruhát.

Azok, akik úgy érzik, hogy szeretnének megszabadulni néhány kilótól, heves fogyókúrába kezdenek. De vajon jól teszik? A legfontosabb, amit az izgalmakat ígérő 2 hét kezdetén érdemes tudatosítani magadban, az az, hogy semmi értelme remélni, hogy ennyi idő alatt minden olyan külső és belső tulajdonságodat le tudod vetkőzni, amitől valaha szabadulni szerettél volna. Ugyanis ez lehetetlen. Ezért véletlenül se támassz magad elé olyan célokat, amelyek megvalósíthatatlanok. Ha mégis így teszel, stresszes napok elé nézel és egyszer csak csalódottan nyugtázod, hogy nem jött össze semmi. Ekkor nemhogy nem érzed magad jobban, hanem még a meglévő önbizalmad is odavész.

Mozogj!

Viszont ha reális célokat tűzöl ki, és következetes vagy, formába hozhatod magad 2 hét alatt. Ahhoz, hogy testben és lélekben is jól légy, kiegyensúlyozottá kell válnod. Ha eddig nem sportoltál, ne kezdj maratonra gyúrni, ám lehetőleg mindennap csinálj valamit: tégy egy nagy sétát, vagy menj el úszni. Ha a futás közel áll hozzád, azt válaszd.

Az otthon végezhető tornák is nagyon jó hatással vannak testre, lélekre: a felülések például már pár hét alatt is érezhető változást hoznak, ha mindennap kitartóan végzed a feladatodat. A plank vagy magyarul deszka nevű gyakorlatra is sokan esküsznek. Ha a húzós napok után esténként csak erre van időd, akkor is feltétlenül kezdj hozzá a gyakorlathoz.

Hozd magad formába 2 hét alatt – mire elég ennyi idő?

Ha súlyfelesleged van, véletlenül se fogj olyan káros villámdiétába, amit ha befejeztél, a leadott súly duplája szalad majd vissza rád. Inkább gondold át, mire elég a 2 hét, és csinálj egy tisztítókúrát, majd figyelj oda arra, hogy mit eszel. Lehetőleg este 6 után már ne vigyél be kalóriát, és napközben se édességekre építsd a táplálkozásod.

Meglátod, az összeszedettség, a mozgás, az, hogy odafigyelsz magadra, meghozza a gyümölcsét. Feltölt önbizalommal, és még tudatosabbá tesz – már ha tényleg betartod a fentieket. A tested is reagál a változásra, és ha nem is villámgyorsan, ám annál hatékonyabban átalakul. A butikban is jobban boldogulsz majd, és a fodrásznak is könnyebb dolga lesz veled, hiszen kiegyensúlyozott nő vagy, aki tudja, mit akar.

Olvass még a témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top