Életmód

31 év után otthagyja az újságírást és középiskolai tanár lesz

Lucy Kellaway elismert újságíró a Financial Times-nál, de úgy érzi, most végre megengedheti magának, hogy tanítson, mert nagy hiány van matektanárokból.

A 444.hu figyelt fel a Guardian cikkére Lucy Kellawayről, a Financial Times szerkesztőjéről, aki három évtized után jövő nyáron elbúcsúzik  a világ legbefolyásosabb üzleti lapjától, mert egy londoni középiskolában lesz matematikatanár.

A nő tagja egy jótékonysági szervezetnek, melynek célja az üzleti életben sikeres szereplőket arra bátorítani, hogy vállaljanak munkákat iskolákban, mivel az országban komoly gondot okoz, hogy hiány van matematika- és természettudomány-tanárokból.

 “Azt gondolom, hogy a tanítás nagyon fontos, és abban a luxushelyzetben vagyok, hogy vállalhatom ezt a feladatot, megengedhetem magamnak. Édesanyám tanár volt, az egyik lányom is tanár, a családunkban ennek hagyománya van” – mondta Kelloway.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top