Életmód

Ezzel az egyszerű trükkel azonnal jobban érezheted magad, ha levert vagy

Levert és enervált vagy, úgy érzed, nincs kedved semmihez? Nem fogod elhinni, milyen egyszerűen segíthetsz magadon: elég, ha szabadjára engeded a hangod, és énekelsz!

 Kiderült, hogy a zuhany alatti szólóink nem csak szórakoztatóak, hanem az egészségünkre is jótékony hatással vannak! Ha levertek és kedvetlenek vagyunk, a legjobb amit tehetünk, hogy elővesszük az énektudományunkat – akármilyen szinten is legyen.

Az éneklésről bebizonyosodott, hogy hogy ugyanolyan nyugtató hatása van, mint a jógának. Ha éneklünk, az endorfin hormon szintje emelkedik, míg a kortizolé csökken – vagyis boldogabbnak érezzük magunkat, és könnyebben engedjük el a stresszt. De ez még nem minden: a Harvardon és a Yale-en is végeztek olyan kutatásokat, amik bebizonyították, hogy a kórusban éneklők hosszabb életet élnek.

Ezzel az egyszerű trükkel azonnal jobban érezheted magad, ha levert vagy

 A Journal of Music Therapy szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint, az éneklés még a fizikai fájdalmat is képes csillapítani, kanadai kutatások pedig azt igazolják, hogy a szorongás és a depresszió is gyógyítható vele. Ennél több ok talán nem is kell, hogy félretedd a szégyenlősséged, és énekelj bátran!

 Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top