Életmód

A tudomány szerint ez a vacsora legideálisabb időpontja

Egy új kutatás szerint sokkal korábban kellene vacsoráznunk, mint ahogy most tesszük. Még annál is korábban, mint gondolnád!

A vacsora időpontját általában este 7 és 8 óra közé tesszük. Persze hallottunk már a 6 után nem evés mítoszáról, és azt is tudjuk, hogy mediterrán országokban senki nem lepődik meg egy este 11 órás vacsorameghíváson. Ám egy új kutatás szerint, ennél sok-sok órával korábbra is tehetnénk a nap utolsó étkezését – legalábbis a sikeres fogyókúra érdekében.

A tudomány szerint ez a vacsora legideálisabb időpontja

A kutatást a Louisiania State University biomedikus kutatóközpontjában végezték 11, túlsúllyal küzdő emberen. A kísérleti személyeknek, akik között nők és férfiak is voltak, négy napon át reggel 8 és délután 2 óra között kellett elfogyasztaniuk az összes étkezésüket, míg másik négy napig reggel 8 és este 8 között is ehettek. Bár a bevitt kalóriák számán nem változtattak, az első négy napon, azaz a 6 órába zsúfolt étkezések és a 18 órás böjt esetében, a résztvevők anyagcseréje jelentősen gyorsabban működött, az étvágyuk pedig kisebb volt, mint a második négy napon. Az első esetben a szervezetük éjszaka több zsírt is elégetett.

Azért nem kell egyből a drasztikusan korai vacsorára váltanod! A fogyókúrát lehet, hogy hatékonyabbá teszi a délutáni vacsora, de azt, hogy maradéktalanul egészséges-e, csak további kutatások után jelenthetnénk ki.

Forrás: MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top