nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Ezt jelentheti a körömrágás

Ezt jelentheti a körömrágás

Észre sem veszed, mit csinálsz, csak amikor már megint újra tövig rágtad mind a tíz körmödet? Elmondjuk, mi állhat a bosszantó szokás mögött.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Rengetegen rágják a körmöket, de valószínűleg kevesen gondolnak bele, mi állhat az ártatlannak tűnő szokás hátterében. Bár azt józan ésszel is könnyű kisilabizálni, hogy ez a cselkedet általában idegességhez, frusztrációhoz kötődik, azért a dolog egyáltalán nem ilyen egyszerű.

A Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry tanulmánya azt vizsgálta, milyen hatással lehet érzelmi világunkra az olyan ismétlődő viselkedés, mint a körömrágás. A tanulmányban arra jutottak, hogy a körömrágás gyakran perfekcionista jellemre utal, azaz olyanra, aki állandó stresszben él azért, hogy biztosan mindent jól és időben megcsináljon.

Ezt jelentheti a körömrágás 

A körmüket rágó emberek gyakran frusztráltak, különösen akkor, ha a dolgok nem elképzeléseik szerint alakulnak, ugyanakkor tökéletességre való törekvésük gyakran eredményre is viszi őket, összeszedettek, és ezért sikeresek is lehetnek abban, amibe belevágnak.

HigherPerspective

Megosztás Facebookon