Életmód

Tippek, hogy ne edd teli magad edzés után

Ha minden edzés után elkap a falásroham, nem sok értelme volt a mozgásnak. Segítünk, hogyan találd meg az egyensúlyt edzés és evés között!

 Nyugodtan veregesd meg a vállad, amiért a nap elején, vagy végén, hullafáradtan még elmentél edzeni. De a jutalomfalatokkal óvatosan bánj: hiába mozogtál egy-két órát intenzíven, ez még nem jelenti, hogy edzés után bármilyen kiadós menüt megengedhetsz magadnak!

Edzés közben és közvetlenül után, a gherlin nevű éhséghormont elnyomja a szervezet. Ám egy ponton ránk tör az éhség, ez elkerülhetetlen. Amit azonban befolyásolhatunk, az az, hogy milyen mértékben leszünk éhesek, és hogy mivel csillapítjuk az étvágyunkat.

1. Mozogj rendszeresen!

Ha heti háromszor rendszeresen mozogsz, kevesebbszer tapasztalsz majd edzés utáni farkaséhséget. A váltott intenzitású, azaz intervallumedzések különösen hatékonyak, hogy ne kapjon el a falásroham. 

Tippek, hogy ne edd teli magad edzés után

2. Rázd fel magad!

Kutatások igazolták, hogy ugrókötelezés és futás (vagyis a gyomrot szó szerint felforgató mozgástípusok), után az emberek kevesebb zsírosabb ételt kívánnak, mint lazább, ülést is tartalmazó edzésformák gyakorlása után. Az úszás, bár szuperegészséges, szintén nem a legjobb választás, hiszen nagyon megéhezel utána.

3. Tankolj fel fehérjéből!

 Hogy elkerüld a farkaséhséget, az edzés után 30-60 percben tankolj fel egészséges fehérjékből és zsírokból! Ha ennél tovább vársz az evéssel, sokkal valószínűbb, hogy csillapíthatatlan éhség tör rád, és túleszed magad.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top