Életmód

Környezettudatosság a háztartásban – minden apró lépés számít! (x)

Egy barátnőm mesélte, hogy az ő fia már zöld oviba jár. A gyerekek már három évesen ismerkednek a szelekítv hulladékgyűjtéssel, a víztakarékosság fontosságával, az újrahasznosítással. És kiskertet tartanak fent az óvónők segítségével, amiben zöldségeket termelnek az uzsonnához. Nem lepődtem meg. A környezettudatosság fontos dolog. Nem lehet elég korán elkezdeni, és az élet szinte minden területére kiterjed a jelentősége.
Környezettudatosság a háztartásban – minden apró lépés számít! (x)

Amikor én gyerek voltam a környezetvédelem témája kimerült abban, hogy ne dobd el a szemetet. Tény, hogy nem rémlik sem szmogriadó, sem rémisztő képek a tengerben lebegő PET palack szigetekről az óceán közepén, meg hasonló rémisztő dolgok. Igaz, akkoriban, ha vizet akartunk inni, akkor kinyitottuk a csapot és iskolába is csak azok jártak autóval, akiknek nagyon jól ment.

Ahogy egyre kényelmesebb nekünk, egyre kényelmetlenebb a Földnek. De mit tehetek, kérdezed joggal te és a lassan hétmilliárd szomszédod itt a bolygón. A válasz egyszerű. Próbálj meg a lehetőségeidhez mérten tudatosnak lenni. Nem is gondolnád, mennyit számítanak akár apróságok is.

Mondok egy példát. Én például a mosásnál dupláztam az energiahatékonysággal. Nem csak a mosógépem A+-os, hanem a mosószerem is olyan, hogy akár megfelezhetem a hőmérsékletet, mégis ugyanolyan tiszták lesznek a ruháink, mint 40 fokon. Így a mosásnál töredékét használom annak az áramnak, amit más mosószerrel és mosógéppel használnék. Ezzel a tudatos döntéssel hozzájárulok a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, ami az egyik legfontosabb cél a környezetvédelmi stratégiákban. És ez még nem minden.

A Persil új termékei nemcsak az energiafelhasználás csökkentésében segítenek, a Duo Caps mosószercsalád tagjai még koncentráltabb hatóanyag tartalmúak, így kevesebb mennyiséggel is kimosható ugyanaz a ruha. A Persilnek köszönhetően így nem csak áramot spórolok, de a mosással keletkező szennyvíz is kevesebb lesz. És ez csak egy terület a sok közül, amivel mint háziasszony és édesanya segíthetek a bolygónknak fennmaradni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top