Életmód

5 perc torna reggelente, hogy formában maradj!

Ahhoz, hogy jól teljen a napod, nem árt rögtön felkelés után egy kicsit felpörgetni a vérkeringésedet. Ehhez hoztunk most három ötperces edzést. Mindenki választhat kedve, ízlése, vérmérséklete szerint.

Emlékeztek a Bob és Bobek című mesére? Minden rész elején a serényebbik nyuszi arra kapacitálta a lustábbat, hogy keljen fel, tornázzon egy kicsit, mert attól majd felébred és lendületbe jön. És tényleg: aki szokott reggelente edzeni, az pontosan tudja, mennyire meghálálja magát az az energia, amit a korábbi kelésre áldozunk ilyenkor. Aki veszi a fáradságot, hogy még reggel, munka előtt kocogjon, ússzon vagy tornázzon egy órát, az sokkal energikusabban tolja végig a munkanapját – hiszen már reggel feltankolja magát boldogsághormonnal –, kevesebbet kávézik és jobban is alszik.

Persze sokan vannak, akiknek olyan az életritmusuk, hogy képtelenek mozgásra szánni reggelente egy órát, mert például eleve nagyon korán kelnek, vagy nagyon sokáig dolgoznak. Nekik (is) ajánljuk a következő három 5-10 perces tornát, amivel mindenki könnyen és gyorsan megadhatja magának a kezdő lökést, hogy aztán jókedvvel vágjon bele a napba. A három torna három közkedvelt YouTube-csatornáról származik. Akinek kevés a szabadideje, nehezen tud minden hónapban fitneszbérletre áldozni, vagy egyszerűen csak szeret otthon edzeni, annak szeretettel ajánljuk – nem csak a reggeli tornához – ezt a három internetes edzőt.

Blogilates: egy kis pilates mindenkinek kell

Cassey Ho a világ egyik legnépszerűbb fitneszcsatornájának büszke tulajdonosa. Edzései 5-30 percesek, vagyis pontosan azoknak vannak kitalálva, akik időhiánnyal küzdenek. A lány módszere a POP-pilates, ami abban különbözik a hagyományos pilatestől, hogy meditatív dallamok helyett ismert popslágerek szolgáltatják az aláfestő zenét – ezzel is segítve, hogy felpörögj és jó hangulatba kerülj. Emellett pár aerobikgyakorlatot is beépít az edzéseibe. Íme az ő szuper reggeli tornája:

Boho Beatiful – indítsd 5 perc jógával a napot

A csatornát egy fiatal pár, Juliana és Mark üzemelteti. Céljuk, hogy minél több ember életébe csempésszenek egy kis boldogságot jóga- és meditációs gyakorlataikkal. Az élet egy csodás utazás, ami a növekedésről, a személyiségünk fejlesztéséről szól – ez a mottójuk. Nézzétek meg Juliana reggeli jógagyakorlatsorát. Igazán nem nagy ördöngösség követni, 5 perc ébresztő testnek és léleknek, amit akár még az ágyban is elvégezhetünk:

Rázd a tested Tiffany Rothe-tal

Ha nemcsak felébredni szeretnél, hanem szívesen meg is szabadulnál pár kilótól, akkor nagyon ajánljuk neked Tiffany Rothe edzéseit, melyek különböző testtájakra fókuszálnak. Vannak köztük ötperces gyakorlatok, melyekkel csodásan átmozgathatod a has-, csípő-, vagy éppen a kar- és vállizmaidat, kedvencünk azonban a most következő 10 perces táncos feladatsor, ami garantáltan felpörget és mosolyra fakaszt. Mi több kellhet egy jó napindításhoz? Ne izgulj, biztos, hogy tudod majd követni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top