Életmód

Tudd meg, milyen ételekkel hozhatod egyensúlyba a csakráidat!

Ha valamelyik csakrád blokk alá kerül, az egész testedben és lelkedben érezheted a hatását. Tudtad, hogy megfelelő megfelelő étkezéssel is egyensúlyba hozhatók a csakrák? Most eláruljuk, melyik csakrát milyen étel gyógyít.

 A csakrák gyógyítására számos mód létezik. Első lépésben a tüneteink alapján megállapíthatjuk, melyik csakránk került blokk alá. Ha ez megvan, energetizálhatjuk terápiával, mozgással, meditációval, vagy akár illóolajokkal is. Sőt még az étrendünk is segíthet újra egyensúlyba hozni. Most megtudhatod, melyik csakrát milyen étel gyógyítja!

1. Gyökércsakra

Ha fáj a lábad, rossz az emésztésed, magány és szorongás érzése tölt el, a gyökércsakrád kerülhetett blokk alá. Egyél sok piros gyümölcsöt: almát, céklát, bogyós gyümölcsöket, gránátalmát. Segíthet még az édesburgonya, a répa, a gyömbér és a kurkuma is.

2. Erőközpont

Hátfájás, hormonproblémák, a bizalom és a mély kapcsolatok hiánya arra utalnak, hogy az erőközponttal vannak gondok. Egyél sok-sok répát, mangót, narancsot, barackot, valamint magokat – diót, mandulát – és ne sajnáld a fahéjat és a kókuszt se az ételekből.

Tudd meg, milyen ételekkel hozhatod egyensúlyba a csakráidat!

3. Köldökcsakra

Bármilyen gyomorprobléma az egyensúlyából kibillent köldökcsakrára vezethető vissza, amit  ezekkel az étekkel stabilizálhatsz: banán, ananász, kukorica, citrom, zab, barna rizs.

4. Szívcsakra

Ha a mellkasodban érzel nyomást, fájnak a vállaid és a karod, vagy esetleg nincs önbizalmad és alacsony az önértékelésed, próbálkozz a szívcsakrád egyensúlyba hozásával. Ezek az ételek segítenek: brokkoli, spenót, uborka, cukkini, avokádó, menta, lime, kivi, zöldalma, zöld tea – vagyis minden, ami zöld!

5. Torokcsakra

Ha a nyakad fáj, a torkod vagy a fogad gyakran begyullad, a torokcsakrádnál keletkezhetett blokk. Egyél sok áfonyát, mézet, citromot, valamint igyál rendszeresen kókuszvizet.

6. Harmadik szem

Fejfájás, látásproblémák, alvászavarok – a harmadik szemmel lehet a gond. Segíts rajta ezekkel az ételekkel: padlizsánnal, áfonyával, kakaóval.

7. Koronacsakra

Fejfájás és depresszió jelzi, hogy a koronacsakrával van gond. Ebben az esetben a zsálya és a levendula lesz a segítségedre.

Forrás: Parsnips&Pastries

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top