Életmód

5 tipp, hogy hogyan tedd egyedibbé közösségi médiaoldalaidat lenyűgöző fotókkal! (X)

Szeretnéd, ha többen like-olnák a fotóidat, és még többen követnének? Nem könnyű kitűnni a közösségi oldalakra naponta feltöltött több millió kép közül, de egy kis érzékkel, néhány trükkel és egy jó okostelefonnal megsokszorozhatod like-jaidat! A Huawei P9-cel olyan fotókat és szelfiket készíthetsz, amelyekkel lenyűgözheted az ismerőseidet, követőidet!
instagram.com/zitadebreczeni és instagram.com/chocomanic

instagram.com/zitadebreczeni és instagram.com/chocomanic


1.    Teremts egyedi hangulatot gyönyörű fekete-fehér képekkel!

A sok színes kép között nagyon figyelemfelkeltő lehet, ha a szemünk egy letisztult, fekete-fehér fotóval találkozik. Ha retró hangulatú fotót szeretnél, vagy egyszerűen csak úgy érzed, hogy az adott pillanat hangulatát egy fekete-fehér kép jobban visszaadja, próbáld ki a Huawei P9 kameráján a monokróm módot! A P9 dual kameráját a legendás kamera gyártó Leicával közösen tervezte a Huawei. A készülék hátlapján két kameralencse található egymás mellett, az egyik a színes RGB kamera, amely rabul ejti a színeket, míg a másik, monokróm kamera kiválóan örökíti meg a képek részleteit. A két kamera fényképezéskor egyszerre működik, ezzel több fényt és részletet képesek rögzíteni, így a P9-cel gyenge fényviszonyok mellett is kiváló fotókat készíthetsz.
A monokróm mód választásakor csak a monokróm lencse lép működésbe, amely autentikus fekete-fehér képeket készít. Az egyedi technológiának köszönhetően ezek a fotók sokkal részletgazdagabbak, mint azok, amelyeket színes képeket készítő lencsével készítenek, és egy filter segítségével fekete-fehérré alakítanak.  

instagram.com/bencebarsony

instagram.com/bencebarsony

2.    Dobd fel a fotóidat kreatív vízjelekkel!

A P9 kameráját elindítva a képernyő egyszerű és gyors jobbra simításával automatikus vízjeleket adhatsz a fotóidhoz, amelyekkel nemcsak az adott pillanatot, de a fénykép készítésének helyét, idejét is megadhatod, illetve kreatív üzenetekkel dobhatod fel a fotót.

3.    Próbáld ki a szépítő funkciót!

Balra görgetve olyan kamera módokat tudsz beállítani, mint például a Szépítés Mód, amely a fotó készítésekor eltünteti az archibákat, így tökéletes selfie-t készíthetsz vele.

4.    Varázsolj élénk, ragyogó színeket a fotóidra!

Fényképezéskor a normál, élénk vagy lágy kameramódok közül választhatsz, amelyeket a P9 hátlapi kamerájával tudsz használni. Ha tájképet töltenél fel Instagramra vagy Facebookra, illetve ha megörökítenéd az ebédedet, mindenképp ajánljuk figyelmedbe a kamera élénk (vivid colour) módját, ami varázslatos élénk színeket ad a fotóidnak.

instagram.com/zitadebreczeni

instagram.com/zitadebreczeni

5.    Próbáld ki a bokeh effektust!

Bokeh effektusnak azt nevezzük, amikor egy fénykép azon részeit, amelyek nincsenek a fókuszban, esztétikus módon elhomályosítja a kamera lencséje. Ezzel a technikával, azaz a tág rekesznyílású móddal lenyűgöző, professzionális hatású fotókat készíthetsz, mert a bokeh effektus a kép hátterének elhomályosításával mindent eltüntet a látótérből, amely elvonná a képet szemlélő figyelmét a kép fókuszáról, vagyis rólad!

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top