Életmód

Mivel telik a napod? Pontosan ezzel

Gyakran érzed, hogy 25 óra is kevés lenne minden feladat elvégzésére? Nos, akkor kifejezetten izgalmas mozgó grafikont mutatunk, amelyből megtudhatod, éppen mivel töltöd az idődet. Lehet, valamivel túl sokáig piszmogsz, ezért úszol el az idő tengerében. Az időmérleg pontosan megmutatja, mikor és mit csinálnak a magyarok. Óriási!

A KSH elképesztő mozgó grafikont állított össze, amelyből percről perce nyomon követheted, hogy a magyar emberek mivel töltik az idejüket. Késő este és kora reggel még a legtöbben alszanak, aztán intézik a reggeli sürgős teendőiket, utaznak, dolgozni vagy iskolába mennek. De az is izgalmas és kifejezetten meglepő adat, mennyien vásárolnak munkaidőben, amikor te épp például a legfontosabb hivatalos leveleket gépeled.

Az időmérleg adatait egy éven át, 2009. október 1-je és 2010. szeptember 30-a között gyűjtötték be. A grafikon pici színes pontjai a lakosságot jelképezik, a százalékok pedig azt mutatják, hogy a teljes népességre vetítve az adott tevékenységet éppen mennyien végezték az adott időpontban.

Az időmérlegben megnézheted, mikor mit csinál a teljes lakosság, de az adatokat leszűkítheted csak nőkre vagy csak férfiakra, az aktívakra és a nyugdíjasokra is. Hihetetlenül izgalmas statisztika, ami mindössze néhány percet vesz igénybe. Hogy feldobja a napodat, azt máris garantáljuk.

Mivel telik a napod? Pontosan ezzel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top