Életmód

5 életmentő tipp, amivel túlélheted a leghosszabb munkanapot is

Meg se tudod számolni, hányszor bambultál ma ki az ablakon, azt kívánva, bárcsak a friss levegőn vagy a puha ágyadban lennél az iroda helyett? Akkor a most következő tippekre szükséged van, hogy túléld a napot munkahelyeden!

 Még ha szereted is a munkádat, vannak olyan napok, amelyek csigalassúsággal telnek és apátiába taszítanak. Hogy ne szenvedéssel vészeld át az ilyen napokat, vess be néhányat az alábbi tippek közül, hogy segítségükkel felhúzhasd a legreménytelenebb munkanapot is. Legalább egy kicsit.

5 életmentő tipp, amivel túlélheted a leghosszabb munkanapot is

1. Legyen egy nasifiókod

Amikor már majd lecsuklik a fejed a fáradtságtól, fényes reménysugárként jusson eszedbe a titkos nasifiókod, ahová minden reggel készíts be valami finomságot, ami átsegít a nehéz perceken. Mandula, étcsoki, aszalt gyümölcsök – ezeket jó szívvel ajánljuk.

2. Beszélgess 5 percet egy kollégával

Ha úgy érzed, minden hatékonyságod elhagyott, ne erőltesd a melót: inkább bocsátkozz egy akár felszínes csevejbe valamelyik kollégáddal (esetleg egy gyors kávé mellett), ami felébreszt majd annyira, hogy folytasd a napot.

3. Sétálj!

A mozgás az egyik legjobb élénkítő. Végy erőt magadon és tégy egy sétát az épületben vagy az utcán. Meglátod, jót fog tenni.

4. Tarts zeneszüneteket

Két feladat között iktass be zeneszüneteket, amikor felrakod a fülhallgatód, és meghallgatsz egy inspiráló, kikapcsoló számot. Ezzel a trükkel etapokra bonthatod a napot, ami így gyorsabban is telik majd!

5. Dobd fel az asztalod

Szerezz be kedves, élénk irodaszereket, amikre jó ránézni. Arra azért vigyázz, hogy ne zsúfold túl az asztalod, mert akkor gátolnak majd a koncentrációban.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top