Életmód

Tovább élnek a férfiak, akik okos nőt vesznek feleségül

Épp itt az ideje, hogy minden férfi számára a belső, és azon belül is az intelligencia legyen az első szempont a párválasztásnál – legalábbis akkor, ha szeretnének minél tovább élni.

Egy új kutatás szerint ha a férfi intelligens nőt választ magának, azzal saját életét is meghosszabbíthatja, sőt még a demenciát is megelőzheti!

Tovább élnek a férfiak, akik okos nőt vesznek feleségül 

Azt már régóta tudjuk, hogy a logikai játékok, könyvek, illetve bármi, ami mozgásban tartja az agyat, segít, hogy tovább frissek maradjunk, megelőzheti az Alzheimer-kórt és a korai elbutulást. Hát épp ilyen hatással lehet a férfiakra egy okos feleség. Az intellektuális partner ugyanúgy stimulálhatja az agyat, mint bármilyen logikai játék – így a kutatás során is arra jöttek rá, hogy az okos nővel élő férfiak kognitív képességei sokkal jobbak.

Különben az a legtutibb, ha mindenki okos és intelligens: az ilyen partnerek között sokkal jobban működnek a házasságok, függetlenebbek és felelősségteljesebbek párkapcsolatukban.

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top