Életmód

5 tipp, amivel felturbózhatod az agyad munkakezdés előtt

Minden munkanap megannyi kihívást és stresszt tartogat, amivel csak akkor tudunk megbirkózni, ha az agyunk frissen és gyorsan pörög. Ezt pedig pár dologgal könnyen elősegíthetjük, minden reggel, még munkakezdés előtt.

 Szinte mindannyiunknak napról napra nehéz és megterhelő kihívásokkal és feladatokkal kell szembenéznie, akár a munkahelyen, akár a magánéletben. Hogy bírjuk szuflával és hogy hatékonyan maradjunk, nem árt kicsit felturbózni az agyműködésünket! Ehhez semmilyen csodagyógyszerre nem lesz szükség – elég, ha minden reggel, munkakezdés előtt időt szakítunk pár agyserkentő tevékenységre.

1. Olvassunk

Egy fejezet egy könyvből vagy egy újságcikk elolvasása reggel segít, hogy koncentráltabb maradj a nap folyamán.

2. Hallgassunk komolyzenét

Amíg reggel öltözködsz vagy reggelizel, kapcsolj be egy kis komolyzenét! Jó hatással van az agyműködésre, elősegíti a hatékony kommunikációt, valamint segít nyugodtnak és figyelmesnek maradni egész nap.

5 tipp, amivel felturbózhatod az agyad munkakezdés előtt

3. Meditáljunk

Napi pár perc meditációval csökkenthető a szorongás és a stressz, valamint javítható a koncentrációs képesség. A meditáció az új információk megjegyzésében és feldolgozásában is segít.

4. Játsszunk logikai játékokat

Egy gyors Sudoku, sakk, vagy bármilyen logikai játszma, és máris átmozgattad, bemelegítetted az agyad több különböző pontját.

5. Aludjuk ki magunkat

 A legfontosabb, ha hatékonyak szeretnénk maradni a munkanap során, hogy rendesen kialusszuk magunkat. A kevés alvás annyira rontja a teljesítményünket, mintha berúgtunk volna.

Forrás: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top