Életmód

Inkább fizet Budapest, csak ne lássa a hajléktalan nőket

Havonta egymillióval többe kerül az elhelyezése annak a 64 hajléktalan nőnek, akik eddig egy belvárosi átmeneti szállón laktak, de most menniük kell.

Októbertől ki kell üríteni az Oltalom Karitatív Egyesület átmeneti szállását – írja a Népszabadság. A szállón 64 hajléktalan asszony él. Kétharmaduk elmúlt ötvenéves. Mindannyiuknak van valamiféle jövedelme: munkabér, nyugdíj, van, aki rokkantellátást kap. Kisebbik részük segélyből él, de emellett dolgozik is.

Iványi Gábor, az Oltalom elnöke azt mondja – a nőkkel egyetértésben –, hogy addig nem költöznek, amíg nem kínálnak tisztességes megoldást az asszonyok elhelyezésére.

Most ugyanis az a terv, hogy a lakók a város peremére, a Gyáli úti szállóba költözzenek, ahonnan a többségük viszont nem tud bejárni majd a munkahelyére, ráadásul az ottani elhelyezés havi egymillió forinttal többe kerül.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes úgy fogalmaz, “nem szerencsés, hogy egy belvárosi társasház emeletén hajléktalanszállás működjön”.

Iványi viszont azt mondja, hogy nem probléma, hogy az otthontalan nők átmeneti szállása a pénzügyminisztériummal szemben található. Ne lerongyolódott, társadalomból kiszakadt kéregetőket képzeljenek el, hanem olyan asszonyokat, akik megjelenésükben nem különböznek másoktól – írja a Népszabadság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top