nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Megnyílt Európa első sörszökőkútja

Megnyílt Európa első sörszökőkútja

De nem ingyen sörről van szó, mert a pohárért fizetni kell. Turistákat remélnek tőle a szlovén ötletgazdák és kulturált sörfogyasztást.
NLCafé/MTI
f Ajánlom

Beindult a Zöld Arany, Európa első sörszökőkútja a szlovéniai Zalec városában. A polgármester, Janko Kos azt reméli, több turista jön hozzájuk a sör miatt.

Megnyílt Európa első sörszökőkútja

“Nem ingyen sörről van szó, amelyből kényük-kedvükre fogyaszthatnak az idelátogatók” –mondta a polgármester, majd kifejtette, hogy hat euróért mindenki kap egy mikrochippel ellátott poharat, amelybe öt különböző csapból egy-egy deci sört csapolhat magának

“Nem az a cél, hogy az emberek berúgjanak, a kulturált sörfogyasztást szeretnénk népszerűsíteni” – hangsúlyozta.

Kos polgármestere úgy értékelte: a külföldi látogatók érdeklődése hihetetlenül nagy. Elképzelése szerint a turisták a jövőben özönleni fognak a különleges látványossághoz.

A szökőkút építésére 170 ezer eurót (52,8 millió forintot) költött az önkormányzat, de ennél többet, 180 ezer eurót (57,7 millió forint) gyűjtöttek össze magánadományokból. A polgármester szerint még soha nem volt ekkora támogatottsága egyetlen projektnek sem a városban: a kivitelezést 95 vállalat és 58 magánszemély támogatta. 

Az önkormányzati képviselők egy része korábban megpróbálta ugyan leszavaztatni a projektet, mondván, hogy a polgármester elherdálja a pénzt, de nem jártak sikerrel – írták a lapok.

Megosztás Facebookon