Életmód

Csodás búcsúztató várta utolsó munkanapján a Down-szindrómás nőt

Freia David több mint 30 éven át sütötte a sült krumplit egy massachusettsi gyorsétteremben, de most végleg szögre akasztotta az egyenruháját.

Mint kiderült, Freia nem teljesen önszántából döntött a nyugdíj mellett. Ahogy arról 90 éves édesanyja, Annaliese a NECN amerikai hírportálnak beszámolt, az utóbbi hónapokban észrevette, hogy lánya egyre feledékenyebbé és fáradékonyabbá vált. “Nem szerettem volna, ha valami bántódása esik a munkahelyén, ezért kértem meg rá, hogy nyugdíjaztassa magát.”

Csodás búcsúztató várta utolsó munkanapján a Down-szindrómás nőt

És Freia, bár még most is rajong munkájáért, engedett édesanyja kérlelésének: 32 év után szögre akasztotta egyenruháját. “Az egyik legpontosabb, legmegbízhatóbb munkatársunk volt. Elmondani sem tudom, mennyire fog hiányozni” – nyilatkozta az étterem vezetője, Rony Sandoval, majd hozzátette, Freia mindig, mindenkihez kedves volt, de a legnagyobb gyengéi az étterembe látogató gyerekek voltak.

 

Ahogy meglátott egy picit az előtérben, már készítette is a sült krumplit nekik. Nem csoda, hogy a különleges munkatársnak kollégái megható búcsúbulival kedveskedtek utolsó napján. A búcsúztatón ott volt mindenki, aki szóba jöhetett: a közeli és távoli barátok, a volt munkatársak, sőt, még Freia idős édesanyja is eljött. Mint mondta, semmi pénzért nem hagyta volna ki ezt a különleges pillanatot.

Olvass még többet a Down-szindrómáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top