Életmód

8 dolog, amit megbánhatsz a harmincas éveidben

Akár nemrég töltötted be a harmincat, akár már a harmincas évek végét taposod, szívleld meg az alábbi pár jó tanácsot - hogy ne utólag kelljen sajnálkoznod, mit tettél - és még inkább, mit nem tettél meg!

Nemrég érdekes lánc indult a Reddit felhasználók körében: ki-ki hozzáadta, mit bánt meg a harmincas éveiben. Ha még te is ezt a csodás életszakaszt éled, abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy az ő kárukon tanulhatsz! Jöjjön néhány dolog, amit sokan megbántak már  a harmincas éveikben, te azonban még odafigyelhetsz, hogy elkerüld a későbbi kesergést!

9 dolog, amit megbánhatsz a harmincas éveidben

1. Meg akarsz felelni az elvárásoknak

A társadalom lehet, hogy az sulykolja, hogy harmincegynéhány évesen itt a házasság, családalapítás, a saját lakás és még kitudja mi ideje, de te jobban teszed ha inkább a saját ritmusodnak akarsz megfelelni!

2. Nem töltesz elég időt a szüleiddel

Sokan megbánják, hogy nem töltenek elég időt a szüleikkel, amíg még aktívan megtehetnék. Ne sajnáld rájuk az időt, menj el velük ebédelni, sétálni, vagy nyaralni, amíg teheted!

3. A munkát helyezed előtérbe

A karrier fontos – de az önmegvalósítás és a kapcsolat épp ugyanannyira az! 

4. Öregnek érzed magad

Ne érezd magadnak öregnek, azért, mert már elmúltál 20! Rengeteg lehetőség, izgalom és kihívás vár, ráadásul az energiád is a csúcson van – már ha nem az ellenkezőjét mondogatod!

5. Nem foglalkozol eleget a testeddel

Ha a húszas éveidben magasról tettél az egészségre, harminc évesen még észbe kaphatsz és időben elkezdhetsz egészségesen élni.

6. Azon rágódsz, mit gondolnak mások

A gimiben még oké – de harminc fölött már semmi értelme azon aggódni, mi mások véleménye rólad.

7. Nem teszel félre

Élj minél jobban a harmincas éveidben, de ne felejts el félretenni sem! 30 fölött már érdemes elkezdeni spórolni a nyugdíjas évekre – ez még nem jelenti, hogy mindjárt itt vannak! 

8. Nem utazol eleget

Lehet, hogy a húszas éveidben nem engedhetted meg magadnak, lehet, hogy nem volt hozzá elég merszed, de reméljük, hogy 30 fölött már nincsenek kifogások: láss világot minél többet!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top