nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Szelfizéssel terjed a fejtetű

Szelfizéssel terjed a fejtetű

A diákok szelfiőrületének, úgy tűnik, a fejtetvek örülnek a legjobban. Egy friss kutatás igazolja, jóval több a fertőzés azoknál a diákoknál, akik előszeretettel készítenek közös fotót magukról.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Hollandiában bebizonyították, a diákok szelfimániája szaporítja a fejtetveket az iskolákban. A holland Országos Közegészségügyi és Környezeti Intézet (RIVM) 2 ezer önkéntes fiatal bevonásával készített felmérés az általános iskolások 28 százalékánál, míg a középiskolás diákok 19 százalékánál mutatott fejtetűfertőzést.

A kutatást végző szakember szerint az okot a diákok viselkedésében kell keresni. “Szelfikészítés közben a fiatalok összebújnak, a hajuk összeér, ami segíti a tetvek átvándorlását.” Éppen emiatt az intézet most azt tervezi, fejtetűellenes kampányát kiterjeszti a tinédzser korosztályra is.

A RIVM felmérése arra is rávilágított, hogy a fertőzöttek háromnegyede hosszú hajú lány, hiszen a hosszú hajban még könnyebben megtelepednek a tetvek. A vizsgálat során a szülőket is ellenőrizték, és bizony minden tizedik esetében találtak fejtetűt.

Ezek után szeretne még valaki közös szelfit készíteni?

Szelfizéstől terjed a fejtetű
Megosztás Facebookon